Brillentrends 2018

Brillen met gevoel voor mode

Het jaar is weer begonnen! Dé tijd om op zoek te gaan naar een nieuw fris montuurtje, zodat je er ook dit jaar weer tegenaan kunt! Ik geef je graag een aantal tips om je keuze eenvoudiger te maken. Een bril is nog altijd één van de gezichtsbepalende modeaccessoires, en kan daardoor je nieuw outfit compleet maken. Hierbij is het wel belangrijk om rekening te houden met je gezichtsvorm. Het moet natuurlijk wel in balans zijn met de contouren van je gezicht. Persoonlijke smaak en stijl spelen hierbij ook een rol, wat wil je uitstralen & hoe wil je overkomen? Vorm, stijl en de grote van het montuur hebben namelijk een grote invloed op hoe u overkomt.

Het aankomende seizoen wordt geïnspireerd door monturen met frisse tinten, vrolijke patronen en mooie vormen. In een enorme hoeveelheid verschillende soorten materialen. Een echte eyecatcher waarmee het voorjaar een tint krijgt. Dit zien we duidelijk terug in de nieuwe brillencollectie van bijvoorbeeld Etnia Barcelona brillen & Calvin Klein brillen.

Retro brillen

Dat de jaren ’50 en ’60 ons nog steeds inspireren blijkt uit onze ruime voorraad retro brillen & vintage brillen. We zien een toename van het aantal cat eye brillen (vlinder gevormde brillen) en de ‘dikke’ brillen, vaak gecombineerd met dikke brilglazen. Hiermee maak je een echt fashionstatement! In diepzwart tot vrolijke met allerlei kleurtjes. De combinatie van beide zorgen voor een eigenzinnige ‘geeky look’.

Simpel en doeltreffend

Naast de vaak oversized brillen, en duidelijk aanwezige brillen zien we dit seizoen ook het fenomeen ‘less is more’. Op de catwalk laten brillenontwerpers steeds vaker zien dat minimalisme een aankomende trend is. Ook wij hebben diverse brillencollecties waarin je dit terugziet. Zo zijn de brillen van Silhouette een perfect voorbeeld van de verfijnde en minimalistische trend. 

Oversized

Oversized is letterlijk uit te drukken in ‘grote’ trend aankomend seizoen. Brillen die eigenlijk net iets te groot zijn zorgen voor een stoere look. Deze brilmonturen zijn al een tijdje te koop, maar we zien ze in de huidige collectie vaker terugkomen, de trend is bij meerdere brillenontwerpers duidelijk overgewaaid. Een oversized montuur met dikke glazen of alleen een grof montuur met dunnere glazen, alles is mogelijk! Een oversized bril is goed te combineren met bijvoorbeeld een oversized jas, trui en een wijde broek.

Verschillende materialen

Naast de bekende kunststof en metalen brillen zien we dit seizoen meer verandering met betrekking tot het gebruik van verschillende soorten materiaal. Zo kun je bijvoorbeeld een unieke bril dragen die gemaakt is uit één stuk hout, niemand heeft die bril die jij op hebt! Elke bril krijgt een boost door het gebruik van niet alledaags materiaal.

Laatste nieuws