Tussenkomsten van de verschillende ziekenfondsen

Afhankelijk van het ziekenfonds waarbij u bent aangesloten krijgt u eventueel een tussenkomst bij aankoop van een bril of contactlenzen. Elk ziekenfonds heeft hiervoor zijn eigen regels.In een aantal gevallen wordt er ook door de verplichte ziekteverzekering (RIZIV) een tegemoetkoming terugbetaald. De juiste voorwaarden en bedragen krijgt u bij ons bij aankoop van een bril of contactlenzen. Hieronder vindt u een samenvatting van de voordelen die de verschillende ziekenfondsen aan hun leden aanbieden. De tegemoetkoming geldt bij de meeste verzekeraars niet voor brillen of lenzen met dioptrie nul. 


 

CM Limburg

Indien u bent aangesloten bij CM-Limburg hebt u recht op 40,00 Euro per jaar tussenkomst bij aankoop van een bril met corrigerende glazen of bij aankoop van contactlenzen. Tot en met 18 jaar heeft u zelfs recht op 50,00 Euro per jaar. U ontvangt van ons de nodige documenten om de tussenkomst aan te vragen. Meer informatie vindt u door te klikken op de knop.

De Voorzorg

Bent u aangesloten bij De Voorzorg: Tot  uw 19 jaar krijgt u om de drie jaar een terugbetaling van 55 Euro voor brilmonturen, brillenglazen of contactlenzen. Vanaf 19 jaar krijgt u om de drie jaar een terugbetaling van 45 Euro voor brilmonturen, brillenglazen of contactlenzen. U ontvangt van ons het document om de tussenkomst aan te vragen. Meer informatie vindt u door te klikken op de knop.

Liberaal Ziekenfonds

Indien u bent aangesloten bij het Liberaal Ziekenfonds heeft u elk jaar recht op een tussenkomst van 50,00 Euro bij aankoop van een bril met corrigerende glazen of bij aankoop van contactlenzen. U ontvangt van ons het document om de tussenkomst aan te vragen. Meer informatie vindt u door te klikken op de knop.  

Euromut

Euromut is sinds 2014 opgegaan in Partena. Meer informatie vindt u door te klikken op de knop.

Vlaams & Neutraal Ziekenfonds

Indien u bent aangesloten bij het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds heeft u elk kalenderjaar recht op een tussenkomst van 50,00 Euro bij aankoop van een bril met corrigerende brillenglazen of contactlenzen, en dit ongeacht uw leeftijd. Om de vier jaar heeft u zelfs recht op 100,00 Euro. Hiervoor heeft u dan wel een voorschrift van een oogarts nodig. U ontvangt van ons het nodige document. Meer informatie vindt u door te klikken op de knop. 

Partena

Partena voorziet voor al zijn leden  jaarlijks een tussenkomst van 50 Euro voor de aankoop van een bril (Montuur en/of glazen). Meer informatie vindt u door te klikken op de knop.